Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ώρα για το σχολείο...Ώρα για το 17ο Γυμνασιο Περιστερίου

Γυμνάσιο Περιστερίου

Πάμε σχολείο...

IMG 20191115 095300

 

Την Παρασκευή 15/11/2019, οι μαθητές και οι μαθήτριες του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου, με μια λιτή και ουσιαστική εκδήλωση, με την καθοδήγηση της κας Γιάπρα Κατερίνας & του κου Ζαλοκώστα Χρήστου, καθώς και η χορωδία του σχολείου με τη μαέστρο κα Μαστοροπούλου Γεωργία, μας ταξίδεψαν στα γεγονότα του Νοέμβρη του 73, θυμίζοντας μας τους αγώνες του λαού μας για Ελευθερία, Δημοκρατία & Εθνική Ανεξαρτησία.

 

17-11-19

Την Παρασκευή 16/11/18 πραγματοποιήθηκε η γιορτή για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Η γιορτή μας φέτος ξεκίνησε από τη θεατρική ομάδα με την καθοδήγηση της κας Φανουράκη και συνεχίστηκε με το 2ο μέρος το μουσικό κομμάτι με τη μαέστρο μας κα Μαστοροπούλου. Δείτε παρακάτω σημαντικές σκηνές...

 

 polytexneio 18

 

info-800x445

     Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε η σχολική μας γιορτή για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η γιορτή λιτή και περιεκτική με θεατρικά δρώμενα, μας ταξίδεψε στο έπος του 40 με τρόπο μοναδικό. Υπεύθυνοι της γιορτής η Υποδιευθύντρια κα Γιαγλάρα και ο καθηγητής τεχνολογίας κος Νιώρας. Η χορωδία με μαέστρο τη μουσικό μας κα Μαστοροπούλου πλαισίωσε τη γιορτή με τραγούδια της εποχής δημιουργώντας κλίμα εθνικής ανάτασης!

 

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ

 28h

Όταν τα παραμύθια ζωντανεύουν...

Την Παρασκευή 22/12/2017 πραγματοποιήθηκε η Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση, εμπνευσμένη από τα παραμύθια...δίνοντας το πνεύμα των ημερών για αγάπη και ανθρωπιά!

Η επιμέλεια και σκηνοθεσία έγινε από την υπεύθυνη της θεατρικής ομάδας κα Φανουράκη Μπέσσυ, η υλοποίηση από τα παιδιά της θεατρικής ομάδας, οι χορογραφίες και τα χορευτικά από την κα Κούτρα Όλγα και την ομάδα της και στα σκηνικά σημαντική η βοήθεια της κας Παρασκευοπούλου Ελένης.

 

Δείτε σκηνές από την παράσταση κάνοντας κλικ  παρακάτω

christmas colaz

4187b6f16471c9a7ebc78facfd6fa303

Πραγματοποιήθηκε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο  Bazaar ζαχαροπλαστικής και όχι μόνο...

Την εκδήλωσηπλαισ'ιωσαν Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και κάλαντα από διάφορες περισοχές της Ελλάδας, με τη χορωδία του σχολείου και μαέστρο τη μουσικό μας κα Μαστοροπούλου. Συμμετείχαν και μέλη του ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου σε μια προσπαθεια σύνδεσης της τρίτης ηλικίας με τους έφηβους! Το αποτέλεσμα εκπληκτικό...

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από την εκδήλωση

DSC 9795

oi-gynaikes-ston-polemo

 

ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΕΚΕΙΝΕΣ??..

Την Παρασκευή στις 27 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου, η γιορτή για την Εθνική μας Επέτειο.

Όπως κάθε φορά ξεκίνησε με τον ορισμό σημαιοφόρου και παραστατών για το σχολικό έτος 2017-18 και με την απονομή βραβείων ? αριστείων.

Στη συνέχεια η φετινή γιορτή μας επιφύλασσε κάτι διαφορετικό?

Η κα Φανουράκη (υπεύθυνη για τη γιορτή) είχε την ιδέα, την οποία υποστήριξε με τη βοήθεια της η κα Γεωργίου, να αποφύγει τα μακροσκελή χρονικά και τα ποιήματα, με στόχο να ζωντανέψει την πραγματικότητα εκείνων των ημερών μέσα από την αφήγηση και το θέατρο. 

Τρεις μοναδικές κυρίες από τα ΚΕΦΙ Περιστερίου, μικρά παιδιά τότε, μας έκαναν την τιμή να βρεθούν κοντά μας. Αφηγήθηκαν  σε 2 μαθητές μας-δημοσιογράφους, πολύ παραστατικά τα γεγονότα του πολέμου, τις κακουχίες και τη δυστυχία που ακλούθησε, συγκινώντας το ακροατήριο με τα λόγια τους.  Θέλοντας, μάλιστα, να μας δώσουν μια γεύση των δύσκολων εκείνων ημερών, έφεραν δύο ταψιά μπομπότα (ψωμί της εποχής με αλεύρι καλαμποκιού) για να δοκιμάσουν οι μαθητές μας οι οποίοι εντυπωσιάστηκαν.  

Ακολούθησε η θεατρική μας ομάδα που παρουσίασε  το έργο  «ΒΑΡΚΑ ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΠΙΑ» σε σκηνοθεσία της κας Φανουράκη και ζωντάνεψε μέσα από επιλεγμένες σκηνές τα βασικά γεγονότα του Ελληνοϊταλικού πολέμου και της Κατοχής στη χώρα μας.

Στη γιορτή συμμετείχε επίσης η χορωδία του σχολείου υπό τη διεύθυνση της κας Μαστοροπούλου που ανέδειξε διαφορετικές πτυχές του πολέμου.

Για μας αυτή η γιορτή ήταν ένα στοίχημα? Κριτές για την επιτυχία της όλης προσπάθειας ήταν οι μαθητές και οι γονείς που μας παρακολούθησαν?..

Δείτε παρακάτω στιγμιότυπα από τη γιορτή.   Τι λέτε;  Τα καταφέραμε;

2017-24-11-19-46-06

Δείτε το πρόγραμμα και στιγμιότυπα από την εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήσαμε στις 27 Οκτωβρίου 2016. 

 

28h collage

 

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους μαθητές που συμμετείχαν, καθώς και τον μαθητή Κολοκοτρώνη Στέργιο που κάλυψε φωτογραφικά την εκδήλωση.

Με μεγάλη μας χαρά προσκαλέσαμε τους μαθητές και τους γονείς της Γ' Γυμνασίου την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 19.30 μμ στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου μας για να ανακαλέσουμε αναμνήσεις από τα χρόνια φοίτησης στο Γυμνάσιο, να ευχηθούμε καλή συνέχεια στο ταξίδι της γνώσης και της μάθησης και να διαβεβαιώσουμε τους απόφοιτους μας ότι το σχολείο είναι πάντα ανοιχτό και τους περιμένει οτιδήποτε και αν χρειαστούν.

 

 

Ο Διευθυντής                              Ο Σύλλογος Διδασκόντων

 

Κοντούλης Νικόλαος                    του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου

alumni2

 

 Δείτε φωτογραφίες από την βραδιά αποφοίτησης.