Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Ώρα για το σχολείο...Ώρα για το 17ο Γυμνασιο Περιστερίου

Γυμνάσιο Περιστερίου

Πάμε σχολείο...

Τελευταία Νέα

Το σχολείο μας για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο θα είναι ανοιχτό για το κοινό κάθε Τρίτη 9:00΄έως 13:00΄

robotiki omada 

Το σχολικό έτος 2018-19, δημιουργήθηκε η ρομποτική ομάδα του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου. Επικεφαλής ο Διευθυντής του σχολείου κος Γιώργος Κουμουνδούρος και πολύτιμος επιστημονικός συνεργάτης ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κος Μάκης Κουτσανδρέας, ο οποίος διάθεσε στην ομάδα τον εξοπλισμό και αρκετό από τον ελεύθερο χρόνο του.

Η ομάδα συναντιόταν στο χώρο του σχολείου κάθε Παρασκευή 3μμ με πολύ όρεξη και μεράκι ασχολήθηκε με τον προγραμματισμό και τις νέες Τεχνολογίες. Το Μάρτιο έλαβε μέρος σε διαγωνισμό μαζί με άλλα σχολεία και παρουσίασε τη δουλειά της.

Η ομάδα εν δράσει....

IMG 20190222 154549
 IMG 20190317 094652


wro 2019 team favourite14
img20190614 12100868

 

 

 

PROSKLISI

     Οι μικροί δημοσιογράφοι του 17ου Γυμνασίου, στην προσπάθειά τους να γίνουν "αυτόνομοι" συνεχίζουν με την καθοδήγηση των επαγγελματιών της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση εντός και εκτός του σχολείου...

     Αρωγοί στην προσπάθειά τους αυτή, ο Διευθυντής κος Κουμουνδούρος και η καθηγήτρια κα Δημητριάδη, ως υπεύθυνοι αυτού του πολιτιστικού project με τίτλο: Backpack jurnalism.

     Την Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2018 η ομάδα βρέθηκε στη Στέγη του Ιδρύματος για να παρακολουθήσει τη θεατρική παράσταση "Οι παραθεριστές" του Μαξίμ Γκόρκι, σε σκηνοθεσία της Μαρίας Μαγκανάρη και στη συνέχεια να πάρει συνεντεύξεις από τους συντελεστές της παράστασης ώστε να χρησιμοποιήσει το υλικό για το  πολιτιστικό ρεπορτάζ.

 

Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για περισσότερα...

stegi

Πώς πρέπει να είναι οι άνθρωποι για να μην τους βαριόμαστε;» αναρωτιέται ο Μαξίμ Γκόρκι στους πολυπρόσωπους και σπανίως παιγμένους στη χώρα μας Παραθεριστές (1904), που φέρνουν το καλοκαίρι στην Εφηβική Σκηνή της Στέγης.
Η Μαρία Μαγκανάρη μεταφέρει τη δράση από την προεπαναστατική Ρωσία στο σήμερα του ελληνικού καλοκαιριού και αποδεικνύει ότι μερικοί συγγραφείς μπορούν να απευθύνονται με εντυπωσιακή ευκολία σε όλες τις γενιές. Έφηβοι και ενήλικες σε ένα αέναο γαϊτανάκι αναζήτησης ομφαλοσκοπούμε κι εμείς σαν τους Παραθεριστές, ψάχνοντας το προσωπικό μας νόημα και τη θέση μας μέσα σε μια κοινωνία που ούτε ξέρει τι την περιμένει.
Συχνά λέμε ότι πάμε διακοπές για να «ξεφύγουμε». Ξεφεύγουμε, όμως, ποτέ από τον εαυτό μας; Οι Παραθεριστές του Γκόρκι αναλώνονται σε φλυαρίες, γκρίνιες, τσακωμούς, μεθύσια και ανεκπλήρωτους έρωτες μέσα σε μια ατμόσφαιρα νωθρότητας. Ευτυχώς, όχι όλοι. Κάποιοι, οι νεότεροι, θα μας θυμίσουν αυτό που πάντα υποστήριζε ο Γκόρκι: «Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό θαύμα στη Γη».

 

Δείτε παρακάτω το τρέιλερ της παράστασης...

 

Οι Encardia ζωντανά στο 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου!!

 κάντε κλικ στην εικόνα...

Οι μαθητές/τριες & οι καθηγητές/τριες του σχολείου μας είχαν την ευκαιρία σήμερα 2 Οκτωβρίου 2017, να ακούσουν ζωντανά ?καθαρή? ?ουσική βγαλ?ένη ?έσα από το τεράστιο πολιτισ?ικό περιβάλλον της συγκεκρι?ένης περιοχής (Magna Grecia)

Το αμφιθέατρο γέμισε ?ε παραδοσιακές ?ουσικές, τραγούδια και χορούς από τις ελληνόφωνες περιοχές του Ιταλικού Νότου...

Από τα ξεχασμένα χωριά της Καλαβρίας μέχρι τις εύφορες πεδιάδες της Grecia Salentina και από τα παράλια της Σικελίας μέχρι τα σοκάκια της Νάπολης, οι encardia ταξιδεύουν αναζητώντας ρίζες παράξενες ενός πολιτισμού που εκφράζεται ιδιαίτερα μέσα από διαλέκτους τοπικές, ελληνικές και μη, με τραγούδια και ταραντέλες που ακούγονται από τη μία άκρη ως την άλλη.

Τα παιδιά ξεσηκώθηκαν, χόρεψαν και ταξίδεψαν με τις νότες και τις μελωδίες...

Συγχαρητήρια στην καθηγήτρια της μουσικής κα Μαστοροπούλου για την πρωτοβουλία και την οργάνωση. 

 

 

Το σχολικό έτος 2016-2017 λειτούργησε στο σχολείο μας η θεατρική ομάδα «ΜΙΚΡΟΙ ΗΘΟΠΟΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ 17». Στόχος του προγράμματος να κάνουμε ένα μαγικό ταξίδι με όχημα την τέχνη, ένα ταξίδι στην πραγματικότητα με όπλο μας τη φαντασία, να προσεγγίσουμε πτυχές της καθημερινής ζωής, να μελετήσουμε μέσα από τη στάση των ηρώων μας πανανθρώπινες αξίες, να προβληματιστούμε για τις καταστάσεις που μας περιβάλλουν και κυρίως να ζήσουμε τη μαγεία του θεάτρου μέσα από κλίμα συνεργασίας, εξάρτησης αλλά και έκφρασης της ατομικότητας του καθενός από τα μέλη της ομάδας μας.

 

Οι δραστηριότητες μας αρκετές για την πρώτη χρονιά?

 

Α) Επισκεφτήκαμε το Ίδρυμα Λασκαρίδη και παρακολουθήσαμε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΔΡΑΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ»  Δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές να γνωρίσουν τεχνικές σχετικά με τη δραματοποίηση ενός λογοτεχνικού κειμένου και μάλιστα εφάρμοσαν τις τεχνικές αυτές στο κείμενο της Έλλης Αλεξίου «Κι όμως ο μπαμπάς δεν ερχόταν» που είχαν επιλέξει οι ίδιοι. Ό,τι μάθαμε μας βοήθησε στη συνέχεια?.

 

Β) Παρακολουθήσαμε την εφηβική θεατρική παράσταση ??Μια Μικρή Χώρα?? (Το ασυνόδευτο) του Α. Φλουράκη στο θέατρο SKROW. Η παράσταση έριξε ένα άλλο φως και καυτηρίασε το θέμα των προσφύγων στην Ελλάδα ενώ η συζήτησή μας με τους συντελεστές στο τέλος βοήθησε τα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα το χώρο του θεάτρου.

 

Γ) Ανεβάσαμε 2 θεατρικά έργα. Το πρώτο τα Χριστούγεννα βασισμένο στο έργο της Ελένης Παπαπαστόλου «ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ». Το έργο διασκευάστηκε από εμένα με τη βοήθεια της κας Δημητριάδη ώστε να καλύψει όλα τα παιδιά της ομάδας. Ασχοληθήκαμε με το πρόβλημα του πολέμου, της κακομεταχείρησης και της φτώχειας των παιδιών σε όλο τον κόσμο.

 

Το β? έργο ανέβηκε στη γιορτή της 25ης Μαρτίου και βασίστηκε στο έργο «Η ΔΕΣΠΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟ» του Γιώργου Ι. Αλεξανδρή, σε διασκευή δική μου ώστε να καλύψει πάλι περισσότερους ρόλους και να αυξήσει τη διάρκεια του.

 

Και στις 2 παραστάσεις η συμμετοχή των παιδιών ήταν ενθουσιώδης, οι προτάσεις τους πραγματικά καινοτόμες και η βοήθειά τους στα σκηνικά μεγάλη. Πολύτιμη ήταν η βοήθεια της κας Γιαγλάρα στα σκηνικά της γιορτής και το στολισμό της αίθουσας.

 

Δ) Στο τέλος της σχολικής χρονιάς, σε ελάχιστο χρόνο μετά από επιθυμία των παιδιών που είχαν μείνει στο πρόγραμμα μέχρι το τέλος ετοιμάσαμε μια ταινία μικρού μήκους δραματοποιώντας το διήγημα του Μένη Κουμανταρέα «ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ». Ερασιτεχνική η προσπάθειά μας, σίγουρα έχει πολλές ατέλειες μιας και ο χρόνος για τις εξετάσεις πίεζε όμως και τα λάθη είναι καλοδεχούμενα γιατί θα μας βοηθήσουμε να γίνουμε καλύτεροι στο μέλλον.

 

Ε) Για να χαλαρώσουμε στο τέλος της χρονιάς οργανώσαμε επίσκεψη στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος όπου περιηγηθήκαμε στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, είδαμε τη βιβλιοθήκη, τις εκθέσεις ζωγραφικής και μακέτας που φιλοξενούνται στο χώρο, παίξαμε και χαρήκαμε όλοι.

 

Ελπίζω η ομάδα μας να συσταθεί και του χρόνου?? Ακολουθούν φωτογραφίες των δραστηριοτήτων μας, η ταινία που γυρίσαμε και σχόλια κάποιων μαθητών της ομάδας.

 

Είμαι υπερήφανη για την ομάδα μας. Μπορεί η κούραση και η ευθύνη να ήταν μεγάλες, τα δώρα που αποκομίσαμε όμως όλοι μας ήταν ανέλπιστα πολύτιμα?

 

Χριστούγεννα

 

 

xristougena theatro1

 

xristougena theatro

 

 

 

 

25η Μαρτίου

25h martiou theatro1

 

 

25h martiou theatro

 

                                           

 

Θεατρική επίσκεψη

 

theatro

 

 

Γραφείο Ευρέσεως Εργασίας (μικρού μήκους ταινία)

 

Η Υπεύθυνη του προγράμματος,

 

                                                   Βασιλική Φανουράκη

 

 

 

Από το 2005 λειτουργεί στο σχολείο μας το Πολιτιστικό Πρόγραμμα "Παραδοσιακών Χορών" με υπεύθυνο τον καθηγητή Φυσικής Αγωγής κο Παπαδιώτη. Οι μαθητές έρχονται σε επαφή με παραδοσιακούς χορούς από όλα τα μέρη της Ελλάδας και τους οποίους παρουσιάζουν τακτικά σε εκδηλώσεις του σχολείου μας αποσπώντας πάντα θερμά χειροκροτήματα.

 

Το σχολικό έτος 2014-2015 λειτούργησε το Πρόγραμμα "Πνευματική Άθληση και Πολιτισμός μέσα από το Σκάκι", με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Πρασίνου. Οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με τις τεχνικές και τις στρατηγικές του σκακιού, γνώρισαν το πανάρχαιο αυτό άθλημα, ανέπτυξαν ομαδικό πνεύμα, εξάσκησαν τη μνήμη τους και τη σκέψη τους, συμμετείχαν σε σχολικούς αγώνες. 

 

Το σχολικό έτος 2013-2014 λειτούργησε το Πρόγραμμα "Κόσμημα" με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Μολνάρ. Οι μαθητές ασχολήθηκαν με το χειροποίητο κόσμημα. Έμαθαν την ιστορία και τη σημασία του κοσμήματος, κατασκεύασαν οι ίδιοι κοσμήματα με διάφορες τεχνικές. Επιπλέον, τους δόθηκε η δυνατότητα να απασχοληθούν με ευχάριστο και δημιουργικό τρόπο στον ελεύθερο χρόνο τους.

 

 

17Ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

12η Παραδοσιακή Γιορτή

 

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

 

paradosiakoi xoroi

 

Για 12η συνεχόμενη χρονιά στα πλαίσια του

πολιτιστικού προγράμματος

«Αλησμόνητες πατρίδες» που υλοποιείται στο σχολείο

μας, σας καλούμε να συμμετέχετε σε μια βραδιά κεφιού όπου οι

μαθητές/τριες θα παρουσιάσουν παραδοσιακούς

χορούς και τραγούδια.

Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 19 Μαϊου 2017

στις 8:00 μ.μ.

στον χώρο του σχολείου.

 

 

Ο Διευθυντής                                                             Ο Σύλλογος Διδασκόντων του

Κοντούλης Νικόλαος                                                 17ου Γυμνασίου Περιστερίου

 

Δείτε περισσότερα...

 

 

Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου το σχολείο μας είχε την χαρά και την τιμή να παρευρευθεί στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Village Φαλήρου για την ολοκλήρωση του προγράμματος Καρέ-Καρέ συνήθειες Υγείας, το οποίο υλοποιούσαμε το σχολικό έτος 2015-2016 με το φετινό τμήμα Β3 του σχολείου μας.

 

Στην Ελλάδα, το πρόγραμμα «ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ στις Συνήθειες Υγείας μας», υλοποιείται από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και το πρόγραμμα πρόληψης παιδικής  και εφηβικής παχυσαρκίας ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας (Αριθ. Πρωτ. Φ13.1/7092/Δ2) . Το πρόγραμμα αφορά στην «Εφαρμογή και αξιολόγηση δράσεων για την προώθηση των υγιεινών διατροφικών συνηθειών και του δραστήριου τρόπου ζωής σε μαθητές Γυμνασίου» - «ΚΑΡΕ-ΚΑΡΕ στις Συνήθειες Υγείας μας». Αντίστοιχα προγράμματα υλοποιούνται σε 13 Ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, με τη συμμετοχή 7 Γυμνασίων, σε 3 Δήμους (2ο, 3ο Γυμνάσιο Ν. Ιωνίας, 2ο  Γυμνάσιο Μοσχάτου, 1ο Γυμνάσιο Ταύρου, 10ο, 14ο και 17ο Γυμνάσιο Περιστερίου). Διαθέσιμες περισσότερες πληροφορίες εδώ

 

Τελικός σκοπός του προγράμματος ήταν οι μαθητές να σκεφτούν, να σκηνοθετήσουν μια ταινία με ένα θέμα της επιλογής τους όπως αθλήματα, διατροφή, νερό, συνήθειες υγείας κτλ. Οι μαθητές μας συμμετείχαν με τρεις ομάδες και κατάφεραν να πραγματοποιήσουν 3 μικρού μήκους ταινίες. Ανάμεσα στα 7 σχολεία που συμμετείχαν και τις 20 περίπου ταινίες μικρού μήκους που υλοποίησαν, η ομάδα "Ανώνυμοι" του 17ου Γυμνασίου Περιστερίου απέσπασε το 1ο Βραβείο για την πρωτυπία της καθώς και για τις ωραίες σκηνές δράσεις που περιείχε.

 

Η ταινία θα είναι διαθέσιμη σύντομα και στο Youtube, μαζί με όλες τις ταινίες που ολοκλήρωσαν οι μαθητές όλων των σχολείων. 

 

Φωτογραφίες διαθέσιμες από την εκδήλωση εδώ